logo Kies de beste coach

icoon loopbaanmogelijkheden

verkennen van mijn loopbaan mogelijkheden

Wellicht zie je dat er steeds minder vraag is in de arbeidsmarkt naar de functie die je nu hebt en wil je voorbereid zijn voor het geval je functie verdwijnt. Of je raakt uitgekeken op je huidige functie en je wilt verkennen of je je kennis en vaardigheden ook op een andere manier zou kunnen toepassen, in een andere functie en/of bij een ander bedrijf. Of wellicht wil je wel iets totaal anders en juist nieuwe kennis en ervaringen op doen. Het is heel verstandig om regelmatig te checken of je nog tevreden bent met je functie en of je, als je dat zou willen (of moeten), in aanmerking komt voor andere functies. Zo kun je door nu wat andere taken naar je toe te trekken en een opleiding te volgen op den duur een mooie volgende stap maken en behoud je je arbeidsmarktwaarde.

doel

Doel van de verkenning is te onderzoeken of je huidige functie nog bij je past en of deze toekomstbestendig is, in ieder geval voor de komende jaren. En als het antwoord op een van deze vragen (of wellicht op beiden) een nee is, dan is het doel om inzicht te krijgen welke functie wel bij je past en welke stappen je nu kan nemen om daar te komen. Een coach helpt je daarbij, zeker ook bij de eerste vraag.

aanpak/werkwijze en soort coach

De wijze waarop jij en je coach je loopbaanmogelijkheden gaan verkennen hangt enerzijds af van wat jij belangrijk vindt, waar je behoefte aan hebt en waar je nu staat in het proces van loopbaanverkenning, en anderzijds van de werkwijze en ervaring van de coach. Wellicht is je beweegreden volstrekt helder en focussen jullie meteen op je mogelijkheden. Of je voelt dat je huidige functie niet bij je past en je wilt uitzoeken waarom. Daarom is het belangrijk dat je de coach kiest die ervaring heeft met jouw specifieke vraag, waar je nu staat in het proces en waarvan de werkwijze je aanspreekt. En dat toets je in het kennismakingsgesprek.

resultaat

Het resultaat is inzicht in je loopbaanmogelijkheden en ambities en als je dat wilt, een concreet actieplan met de stappen die je nu kunt nemen om invulling te geven aan je ambities. Wellicht kom je samen tot een functie waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben, maar die wel tot de mogelijkheden behoort! Het kan ook zijn dat je tot de conclusie komt dat je de komende jaren nog veel voldoening uit je huidige baan kan halen en dat geeft ook rust.

tarief

Je kunt op de profielpagina van de coaches hun uurtarief vinden. Het tarief van het totale traject hangt af van hoeveel coaching jij en je coach denken dat je nodig hebt. De coach maakt naar aanleiding van het kennismakingsgesprek een voorstel voor je, met aanpak en prijs.

vervolgstap/actie

Vind je coach door je wensen in te vullen en een keuze te maken uit de selectie van coaches die je getoond worden. Maak dan een kennismakingsafspraak met je coach naar keuze en besluit op basis van dit gesprek en het voorstel of je met hulp van deze coach aan de slag gaat met je vraag. Succes!