logo Kies de beste coach

Hoe is Kies de beste Coach ontstaan?

Kies de beste Coach is een BV, opgericht in 2022 door Yannick van Olst. Yannick heeft uitgebreide ervaring met de verkoop van HR dienstverlening, waaronder arbodienstverlening, loopbaanbegeleiding, outplacement en re-integratie, duurzame inzetbaarheid en opleidingen, opgedaan in verschillende functies bij verschillende bedrijven. Vanuit die ervaring is de wens ontstaan om de wijze waarop loopbaangerelateerde coaching aangeboden wordt te verbeteren.

Belangrijkste verbetering is de keuzevrijheid voor een coachee ten aanzien van de coach aanzienlijk te vergroten: veel bedrijven die coaching aanbieden bepalen zelf welke coach aan een coachee toegewezen wordt. Het is van groot belang dat een coachee de juiste coach krijgt (een coach met ervaring met en kennis van het specifieke loopbaanvraagstuk van de coachee en de 'klik' tussen beiden). Door deze zelf te kiezen is de coachee vanaf het eerste moment zelf in controle over het traject, wat zeer motiverend werkt.

Kwaliteit coaches

Om die keuzevrijheid mogelijk te maken is een groot aanbod van kwalitatief goede coaches een noodzaak. Veel loopbaancoaches in Nederland zijn zelfstandig. Door via een platform samen te gaan werken ontstaat die ruime keuze aan coaches. De kwaliteit van de coaches wordt gegarandeerd, alleen coaches die aan de selectie-eisen voldoen staan op het platform. Denk hierbij aan een relevante opleiding op tenminste HBO niveau, een keurmerk van een van de erkende certificeringsorganisaties op het gebied van (loopbaan)coaching en voldoende jaren coachingservaring. Met die objectieve toets op kwaliteit weet de coachee dat een coach via Kies de beste Coach een kwalitatief hoogstaande coach is.

Tarieven

Naast keuzevrijheid en gegarandeerde kwaliteit zijn acceptable coachingstarieven een derde verbeterpunt dat Kies de beste Coach met het platform bewerkstelligt. Kies de beste Coach berekent geen fee voor haar service voor trajecten die tussen particuliere coachees en de coaches overeengekomen worden. Je betaalt dus niet meer dan het uurtarief van de coach zoals vermeld in diens profiel en de eventuele tools die in het traject ingezet worden (dit wordt vooraf afgestemd tussen coach en coachee).
Wanneer de werkgever de kosten van het traject betaalt (voor één werknemer of voor meerdere) dan bedraagt de fee voor Kies de beste Coach per traject maximaal 20%.

Team Kies de beste Coach

Naast vele coaches zijn er ook diverse andere deskundigen verbonden aan Kies de beste Coach. Zo maken wij gebruik van IT specialisten voor het beheer en onderhoud van de website en daarmee het platform, een marketing specialist, specialisten op administratief gebied en een fotograaf. Kies de beste Coach werkt bewust samen met zelfstandigen.

Foto's door mlbt fotografie